dinsdag 12 februari 2013

Lunch,......

Dat Carrie niet graag in de rij loopt dat weten jullie al :-), sinds de K-periode heb ik een afkeer gekregen van het gewone, wil ik zoveel mogelijk uit het leven halen, uiteraard binnen de mogelijkheden van mijn leven en wil ik vooral mezelf zoveel mogelijk ontplooien en genieten, al houdt dat soms maar gewoon een glas wijn en kaarslicht in,.......

Carrie wil dus niet gewoon boterhammen met kaas eten, ook al kan me dat ongelooflijk smaken, donker volkorenbrood met oude kaas, neen ik doe er altijd wel iets van groentjes bij of een lekkere dressing.   Ordinaire boterhammen met preparé ik vind ze te gewoon.  Dus ik zoek regelmatig nieuwe receptjes om uit te testen, om onze lunch zo lekker en orgineel mogelijk te houden.

En dat is de collega's van Big niet ontgaan en vaak kreeg hij het commentaar, "amai uw boterhammen zien er lekker uit" en aangezien mijn zussie op hetzelfde bedrijf werkt, trok zij haar stoute schoenen aan om te vragen of ik op vrijdag voor de collega's geen broodjes wil maken tegen betaling, ik viel bijna van mijn stoel toen ik het las,......

Goede ziel dat ik ben, stemde in, maar dat betalen is echt niet nodig, dat ze de rekening van de boodschappen maar delen en dat is voldoende voor me.  En begon mijn zoektocht naar leuke receptjes om een voorstel in te dienen.

En dit werd gekozen:

Chiabatta met tomaat, rucola en pancetta:  Meng mayonaise met sjalotten, mosterd en salie. Snijd tomaat in plakjes.  Besmeer de chiabatta met de dressing, leg er de pancetta op en werk af met rucola.

Mediterrane broodje:  Smeer groene pesto op broodje van keuze.  Laat gegrilde paprika's (bokaal) goed uitlekken en snij de tomaat in plakjes, net zoals de mozzarella.  Verdeel over de broodjes breng op smaak met peper en zout en verse basilicum.

Bagnat met gerookte zalm, zure room en preischeuten:  Besmeer de bagnat aan beide kanten met de zure room, strooi er wat peper op, beleg met gerookte zalm en de preischeuten.

Vanaf nu is het lunch op bestelling :-)


7 opmerkingen:

  1. Nice!!! Onderdeel van mijn vastenvoornemens was eens wat anders/gezonder te eten 's middags dan altijd die saaie boterhammen. Jouw tips komen dus zeker van pas... :-)
    Mijn vraag is alleen: die broodjes, hoe hou je die vers? Als je die al de dag op voorhand aankoopt, dan zijn die tegen de volgende middag toch niet meer kraakvers?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik haal die 's morgens bij onze bakker :-), recht over de deur,........

      Verwijderen
    2. Ik ging dat dus ook vragen want dat klinkt zo lekker. Maar om zes uur s ochtends is onze bakker nog niet open. :-(

      Verwijderen
    3. Ja voila... idem hier... wel op weg naar 't werk maar dat is allemaal zo omslachtig dan!

      Verwijderen
  2. Het is maar goed dat ik net gegeten heb! Dat klinkt echt super goed die broodjes van jou :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. damn, Carrie
    het water loopt me al in de mond
    kzal het eens doorgeven aan m'n vrouw... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk dat je zo'n feest maak van brood smeren! Ik heb daar 's ochtends echt niet de tijd en zin voor.

    Ik heb laatst bij iemand iets gezien, toen dacht ik, oh dat kan ik ook wel doen, gewoon brood met mosterd, oude kaas en dan zon gedroogde tomaatjes. Easy peasy. Maar zo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen